Vinterfynd en icke-vinter

21 januari, 2020
Kategori:

Det stormar ute. Viner i skorstenen och skallrar i takpannor, men inne i köket är det varmt och gott som synes. Visserligen har det idag varit nio plusgrader och sol ute, men det har ändå känts kyligt i vindbyarna. Jag passar på att torka tvättade vantar över vedspisen, och de två vänstra paren är mina senaste fynd. Jag håller ofta utkik efter stickade plagg till både mig och barnen, och nu kom jag över de här båda paren på Tradera för bara 25 kronor. Nästan löjligt ju. Och löjlig kan man även kalla den här vintern, för barnen använder fortfarande mest fingervantar på grund av mildvädret, så att jag handlar vinterkläder känns mest som ett önsketänkande om lite riktig vinter.

Den här icke-vintern har till exempel inte mangolden i köksträdgården vissnat ner än. Mangold är visserligen inte särkilt köldkänslig, men den brukar inte direkt frodas i januari hos mig i alla fall. Möjligtvis lever den lite under snön och börjar spira så smått när värmen återvänder. Den här vintern har den inte så mycket som gjort tillstymmelse till att lägga sig ner. Jag plockade en rejäl bukett till middagen igår. I svärmors rabatt blommar vintergäcken.

Och här är ännu ett hopp-om-vintern-fynd, till Sixten. Visserligen går den nog att använda i vårsolen med. Kan ni förstå att jag ropade hem både tröja och mössa  för 31 kronor? Det är nästan så jag skäms.

Åh, som jag önskar att vi åtminstone skulle få lite rejält med snö ett par  dagar. Sparkar och pulkor står kvar i förråden, och som väderprognosen ser ut så får de nog stanna där.

Vantarna får nog hänga här ett slag ändå, bara för syns skull. Vansinnigt fina är de i alla fall, vinter eller ej.

Bivaxdukar DIY
Min första surdeg