En kalender till förmån för Agenda 2030

1 december, 2018

I år kommer min adventskalender kopplas till hållbarhetsmålen i Agenda 2030.
Syftet är att bidra med att få ner den på den nivå som jag känner att de flesta av oss kan komma att förlika oss med och bidra till. Det är ju faktiskt så att det är hänger på oss människor att klara hållbarhetsmålen om än min tanke inte är att döma någon eller ge dåliga samveten. Dåliga samveten är inte bra för själen och det vill jag inte lägga på någon. Däremot vill jag visa på möjliga vägar att känna att bidra och därmed känna delaktighet i FNs Globala mål.
Hur vi lever vårt liv påverkar nämligen våra efterlevande. Vi har jorden och de platser vi hyser till låns. Inget annat. Det måste vi påminnas om. Varje dag.

Ett av besöken var hos skomakaren 

Jag är i Stockholm i dag. En stad som jag uppskattar mycket. Särskilt delarna utanför Drottninggatan. Däremot tycker jag inte om den ständiga kommersen och vad den gör med oss. Vi uppmanas konstant att handla mer än vi behöver trots att det inte är handeln som kommer att få vår jord att fortsätta snurra. Det är heller inte handeln som i grunden gör oss lyckliga, om än vi luras att tro det.

Idag har jag och min bror ägnat dagen på Skansens julmarknad utan att köpa något. Vi har istället besökt varje öppen vrå av presentationer kring forna hantverksyrken och historiska miljöer. Vi har lyssnar på folkmusik och vi har fikat kokkaffe i tunt porslin. Dagen har gett oss en välbehövlig uppdatering på hur yrken som glasblåsare, skomakare, plåtslagare, apotekare, bagare, tapetserare, trycksättare mfl fungerat förr och nu. En mycket lärorik o mysig dag för 160 kr styck i inträde och fika för 150 kr.

Så väljer jag känna in och nyttja vår fina huvudstad. Imorgon bär det av till Nationalmuseet.

För att skapa hållbarhet för mitt skrivande och ert läsande så kommer årets kalender delvis att ingå i bloggen via LAND och på Facebooksidan där den nya folkrörelsen byggs upp.

Genom att vila bidrar vi till Agenda 2030
Glesbygdsmedicin från Norr som blivit världsledande