Hej igen!

6 maj, 2019
Kategori:

Efter några månaders uppehåll återgår jag till att blogga här för LAND. Anledningen till mitt uppehåll var att jag behövde tid till reflektion över mitt fortsatta opinionsbildande samt struktur på mitt bokprojekt.

Idag är det 4 år sedan jag gjorde debut som opinionsbildare i riksmedia. Och varför inte gå ut hårt och ta en direktsändning i SVT Debatt?

Den 6 maj 2015 fick jag tillsammans med Annika Laestander företräda folkopinionen med namnet Skatteverket ska stanna i Lycksele i SVT s debattserie EttSverige. Ämnet för kvällen var statlig närvaro som innan och från och med då har debatterats i åratal.

Vårt framträdande gick bra och det var många som vittnade om att det vi framförde var mycket konstruktivt och uppfriskande i en övrigt rätt klassisk partidebatt.

När jag reflekterar över dessa 4 år kan jag urskilja att jag faktiskt har fortsatt på samma sätt. Dvs utan att retorik- eller mediaträna med ett samhälls och medborgarperspektiv i fokus.

En rolig anekdot i sammanhanget är att på vägen hem från Umeå den kvällen talade jag och Annika (som var och ff är anställd på Skatteverket i Lycksele) om förutsättningarna för att vår kamp skulle lyckas. Och när vi närmade oss Lycksele denna vårafton passerade massor av grodor över vägen ner mot Umeälven. Jag har inte varit med om något likande varken före eller efter men jag är säker på att detta symboliserade att vi skulle hålla hoppet uppe vilket vi också gjorde. Under närmare bestämt 344 dagar tills vi vann kampen.

Mer om det finns sammanfattat i Låt vårt inland leva. En opinon mot ett kluvet Sverige

https://www.adlibris.com/se/bok/lat-vart-inland-leva-en-opinion-mot-ett-kluvet-sverige-9789198281866

Naturen är en hälsokälla som kräver respekt
Bilden av Norrland, Götaland och Svealand