På väg till Landsbygdsriksdag

16 maj, 2018
Kategori:

Sitter på tåg på väg till Söderhamn för att närvara samt hålla föredrag på föreningen Vattenkraftskommuners och regioners årsstämma.

Det känns riktigt kul att lära mer om deras arbete med att vattenkraftskommunerna och berörda regioner ska få ta del av det värdens vattenkraftsproduktionen genererar och jag ska såklart att avge rapport därifrån.

Efter mitt anförande åker jag norrut igen för att närvara vid Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik. Hur jag ser på den kommer i en krönika för Land vilken dag som helst. Jag kommer också att blogga här under riksdagen och hoppas såklart på att kunna ge er god rapport samt nå’t scoop.

Att alla partier är representerade känns bra men samtidigt inte så otippat eftersom det är valår. Det ska bli intressant att höra hur de ser på landsbygdens utveckling och vilka insatser de är beredd att bidra med för att minska klyftorna mellan stad o land.

På tal om vårt lands regionala klyftor så kommer jag att rapportera från Landstormen som ska ha sitt första möte i Övik på Lördag. Mötet hålls på Scandic hotell kl. 15:15 till 16:30 och handlar om att starta upp föreningen och lyssna in ev idéer från människor som vill bidra.

Att åka tåg i denna gröna försommartid är verkligen magiskt. Sverige är fantastiskt vackert, inte minst på landsbygden.

Vi hörs snart igen!

Må så gott i solen ☀️

Förändringarnas tid är här
Landstorm 2018 - en ny folkrörelse