Lantbruket har regelvärk.

29 september, 2016
Kategori:

Om vi tänker oss att det tar 20 sekunder bara att läsa igenom texten till en punkt så har man alltså att göra i mer än 3,5 timmar – bara för att läsa alla punkterna.

Läs mer

Höstvete del 13 (25:e september)

27 september, 2016
Kategori:

Jag skulle vilja skriva ”Äntligen dags för skörd!”, men det är något som skaver lite… Den som har följt det här höstveteprojektet har kanske noterat att jag och vetet har haft en tuff tid tillsammans. Stora delar av åkern drabbades av ett skyfallsliknande regn efter sådden förra hösten. Detta ledde till att vetet inte grodde….

Läs mer

Grupp mot grupp

20 september, 2016
Kategori:

Men jag blir förvånad när politiker anklagar andra politiker för att ställa grupp mot grupp. Det är ju precis det som är politik!

Läs mer

En dag i livet, eller hur man jobbar en hel dag utan att få något gjort

14 september, 2016
Kategori:

06:11 Vaknar och inser att det inte blev sovmorgon som jag hade tänkt. Sonens skola är stängd idag så det hade varit teoretiskt möjligt att få en välbehövlig sovmorgon. Dammet från gårdagens tröskning har satt igen ögonen och linserna över natten. Försöker blinka och pilla med fingrarna för att kunna se något.  Kollar mail och…

Läs mer

Skrivkramp

11 september, 2016
Kategori:

Att lagstifta om jämställda styrelser är ungefär som att försöka nå målet om att alla ska vara lyckliga genom att förbjuda människor att vara ledsna.

Läs mer

Vem skulle bygga vägarna?

4 september, 2016
Kategori:

Men – och redan här kommer min poäng – det som karaktäriserar statlig, eller annan offentligt, verksamhet är inte i första hand att det är något vi gör gemensamt.

Läs mer