Vi har frihandeln att tacka för allt

30 november, 2016
Kategori:

Hur har ni mage, ni som är där ni är idag tack vare frihandeln, att prata negativt om den? Hur kan ni ens tänka tanken att införa handelshinder som omöjliggör för dem som fortfarande inte har tagit steget till välstånd, att göra det?

Läs mer

Radio Bonde avsnitt 38: Per Bylund om entreprenörskap och om ekonomiska missförstånd och dess konsekvenser

26 november, 2016
Kategori:

Vi fortsätter på temat ekonomi i Radio Bonde. Entreprenörer spelar en viktig roll i ekonomin, men för dem som försöker använda matematiska modeller för att förutspå framtiden och planera ekonmin ställer de till problem. Modellerna kan nämligen inte ta hänsyn till kreativa människor som helt plötsligt kommer ut med en ny produkt eller en ny…

Läs mer

Tack och bock

23 november, 2016
Kategori:

Där stod bönderna och accepterade att deras produkter konfiskerades. Solidariteten skulle betala sig, trodde man. När kriget var slut skulle alla vara så otroligt tacksamma.

Läs mer

Att vara faktaresistent

21 november, 2016
Kategori:

Migrationsdebatten är ett bra exempel där det producerats forskningsrapporter på löpande band för att antingen visa att invandringen är lönsam, eller för att visa att den inte är det.

Läs mer

God ton

20 november, 2016
Kategori:

Jag vet att jag skulle få många läsare och kanske göra mig känd snabbt om jag skrev nedsättande om somalier eller vita män

Läs mer

Radio Bonde avsnitt 37: Frihandel, tullar och Trumps ekonomiska politik med Johnny Mellgren

16 november, 2016
Kategori:

Nu drar säsong två av Radio Bonde igång. Vi mjukstartar höstterminen med en rejäl genomgång av principerna kring frihandel och varför vi bör välkomna det subventionerade kinesiska stålet till Europa. https://soundcloud.com/bonde-p-riktigt/radio-bonde-037 För den som vill höra med av Johnny rekommenderar jag Martin Erikssons utmärkta intervju i Radio bubb.la: https://soundcloud.com/radiobubbla/onsdag-2-november-tema-ekonomi

Läs mer

Det var hon som förlorade, inte du

12 november, 2016
Kategori:

Det finns kvinnor som misslyckas med sina uppdrag – precis som det finns män som gör det. Kvinnor måste ha samma möjlighet att misslyckas som män har, utan att man för den skull drar slutsatsen att alla kvinnor kommer att misslyckas – att gruppen kvinnor skulle vara predestinerade att misslyckas.

Läs mer

Liberalismens problem

12 november, 2016
Kategori:

Jag vet ärligt talat inte. Finns här exempel på anledningar för mig att bryta min dogmatiska tro på den fria marknaden och liberalismens fina tanke på att tvång är fel?

Läs mer