Hur det egentligen är att vara bonde och att hata slumpen

30 augusti, 2017
Kategori:

Blogg-grannen Nicklas Kämpargård skrev nyligen ett inlägg om hur en bonde egentligen är. Det var väldigt träffsäkert! Den här tiden på året är den bästa och värsta tycker jag. Det är skördetid – eller det borde iallafall vara det. Mitt spannmål vägrar bli moget och jag ser hur de fina skördedagarna försvinner en efter en….

Läs mer

Två typer av kritik

21 augusti, 2017
Kategori:

När jag skriver ett inlägg, som det om Nya Bondespelet, så är det ett av de sätt jag försöker använda för att göra det jag är vald att göra.

Läs mer

Nya, Nya Bondespelet

19 augusti, 2017
Kategori:

Jag har dessutom en bestämd känsla av att spelet är en aning ”daterat”, och i stort behov av att moderniseras för att bättre spegla verkligheten.

Läs mer

Om ensamkommande flyktingbarn och begränsade resurser

18 augusti, 2017
Kategori:

För att förstå ekonomi är det bra om man inser att vi lever i en värld av begränsade resurser. Ekonomi är nämligen läran om hushållande av begränsade resurser. Om man lever i tron att det finns ett överflöd av allting och att man inte behöver hushålla och prioritera – då har man väldigt svårt att…

Läs mer

Tar etanolen maten ur munnen på folk?

16 augusti, 2017
Kategori:

Jag fascineras av flockmentaliteten i frågan om vilka energikällor vi ska använda i framtiden om vi ska ersätta användandet av fossil energi. Som om vi vore ett gäng katter som jagar samma solkatt rusar vi blint från hörn till hörn. Kanske beror det på att vi drömmer om att enkla lösningar ska komma som en…

Läs mer