Tillfälligt på annat uppdrag

2 december, 2015
Kategori:

Det blir lite glesare med inlägg här på bloggen den här veckan. Jag vikarierar nämligen som ledarskribent på tidningen Gotlands Allehanda.

Som ledarskribent förväntas man kommentera och tycka till om dagsaktuella frågor. Det är inte det lättaste, vill jag lova.

Först måste man bestämma sig för vilken fråga man ska tycka någonting om, sedan måste man bestämma sig för vad man tycker. Efter det måste man fundera över varför man tycker som man gör. Sedan gäller det att ens åsikter ska stämma överens med den politiska linje som den tidning man skriver för har.  När det väl är gjort så ska man försöka producera en stilsäker, slagkraftig och retoriskt briljant text på ungefär 2500 tecken.

Det gäller att, tillfälligt, plocka ut det dåliga självförtroendet och konflikträdslan ur kroppen och nogsamt sätta dessa bakom lås och bom.

För den som normalt inte läser Gotlands Allehanda och som känner att den inte kan få nog av att läsa vad jag skriver, så länkar jag här till de alster jag hittills har producerat.

http://www.helagotland.se/opinion/vem-ar-det-som-kor-egentligen-12311394.aspx

http://www.helagotland.se/opinion/stefan-lofven-och-kottet-12311241.aspx

http://www.helagotland.se/opinion/svar-ekvation-for-mellanchef-12310214.aspx

I eftermiddag ska jag försöka spela in ytterligare ett podradioprogram som ska handla om ekoterrorism. det blir spännande!

 

Radio Bonde avsnitt 7: Ekoterrorism
Klimatet och jordbruket i retrospektiv