En hållbar jul

16 november, 2018
Kategori:

 

Advent närmar sig med stormsteg och visst är man lite sugen på att börja pynta? Det roligaste tycker ju jag är att få pyssla ihop sitt eget advents- och julpynt av saker man har hemma eller kanske hittar i en second hand-butik. Roligt att göra, smart för plånboken och bäst för klimatet! Win win helt enkelt.

Jag har fått äran att göra ett litet adventsjobb åt Erikshjälpen som jag skulle vilja tipsa om här. De har nämligen en webbshop –  www.secondhand.se – där det går att klicka hem sina loppisfynd från nätet! Perfekt att hitta grejer att göra adventsfint av. Det känns fantastiskt bra att få tipsa om detta så här i jul- och julklappstider. Att hållbart och klimatsmart sätt att pynta och ge bort julklappar! Här hemma har vi bestämt att vi försöker hitta så gott som alla klappar begagnat i år och jag har redan hittat en del till barnen. Bland annat har jag klickat hem dem från secondhand.se där det finns många roliga kategorier som vintage, barnkläder och leksaker att botanisera runt bland.

Dessutom har jag nu en egen liten pop up-shop på sidan, dit jag har skänkt några grejer, och valt ut grejer som jag tycker är extra fina från shopen. In och kolla, det finns massvis av fina fynd, och pengarna går till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter. En liten film från mitt adventspyntade kök finns också att titta på!

Visst siktar vi på en klimatsmart och hållbarare jul?

Rädda plagg med broderi!
Vinterpynt - att vika pappersgranar