Karameller

22 februari, 2021
Kategori:

 

Det är vår i luften idag. Även om det varit plusgrader och töväder några dagar var det något nytt med ljuset och dofterna och ljuden idag när jag kom ut på morgonen. Fågelkvitter, och ett nytt ljus, lite varmare och klarare, så där så att alla rödfärgade hus får en lite varmare nyans och ser ut som de gör på våren och sommaren. Lägger ni också märke till sådant?

Jag har längtat nåt så alldeles efter höns och ägg hela hösten och vintern när det stått tomt i mitt hönshus. Jag fick in en massa otäcka kvalster i hönshuset, och bestämde mig i somras för att ta en paus och låta hönshuset stå tomt över vintern. Jag tänker nog låta det stå tomt ända till i sommar, men så länge kan jag inte hålla mig från att ha höns och kycklingar, så jag tänker använda mitt gamla, lilla hönshus i vår. Blir alldeles pirrig av att tänka på att det snart kommer kackla och gala här på gården igen.

Igår la jag en beställning på avelsägg att lägga i min äggkläckare. De kommer förhoppningsvis i början av mars, och då fyller jag maskinen med 16 ägg. Har funderat på vad jag vill börja med för ras, och kom fram till att det är bruna ägg jag längtar mest efter, så en första omgången blir maraner. Har jag tur kan de börja värpa lite i höst!

Det blir förhoppningsvis ett gäng kläck till i vår och sommar, och då stoppar jag ägg i andra färger i kläckaren.  Finns nästan inte något finare än ett flak med olikfärgade ägg. Mossgröna, små beiga, prickiga och stora chokladbruna. Som karameller!

Under snötäcket
I Brittas bokhylla - Barnboksfavoriter