Lillstugans nya kläder

19 mars, 2021
Kategori:

 

Så äntligen är vi igång med lillstugerenoveringen igen! SOM jag har längtat efter att få se panel på väggarna och se hur det ter sig.

Ibland känns det som att alla projekt går så långsamt, men när jag kollar tillbaka har det ju faktiskt hänt en hel del sedan i somras. Då fälldes träden, och vi sågade först timmer och sedan virket till panelen.

Under hösten bestämde vi oss för att verkligen brädslå hela stugan, det var inte ursprungsplanen, men nu känns det verkligen som helt rätt beslut.  Under vintern har det till synes inte hänt så mycket, men panelen har torkat,  fönster och dörrar flyttats ut och ett par nya dörrar tillverkats.

Så har det äntligen blivit dags att få upp panelen, och det blir så vackert! Som att huset pustar ut och sträcker på ryggen.

Jonas och Jan-Ove spikar, och jag väntar på att få sätta igång att måla. Ljusröd slamfärg blir det såklart,men resten av färgsättningen har vi inte bestämt hundra än. De gamla dörrarna har varit gröna, så det lutar nog åt det igen, även om det ju är så vackert med ockragula dörrar mot rött också. Foder och knutar har vi inte heller bestämt än. Jag ska göra lite efterforskningar och fundera några varv…

Älskar hur levande det ser ut med olika bredder på brädorna. Tänk vad fint med vår halvt rundade locklister över skarvarna sedan med… Mm, mm, mm…

Mars-sådden
Ta hand om skorna