Smörblommor över bordet till midsommar

18 juni, 2020

 

Vädret imorgon på midsommarafton verkar faktiskt bli fint här hos oss. Prognosen har dock svängt litegrann, och igår när det såg ut att bli lite si och så ordnade jag midsommarfint över vårt matsalsbord ifall att vi skulle få sitta där. Världens enklaste, men vackert tycker jag.  Smörblommor finns i mängder, och jag plockade en rejäl bukett och hängde helt enkelt upp små buketter i våra ljuskronor över bordet. Just smörblommor torkar ju så vackert och är lika fina torkade som färska. Som en skir sommargardin över bordet, eller kanske en sommarhimmel med gula stjärnor som svävar i luften. Skirt och drömmigt. (Och nu upptäckte jag ett tvättäkta sommartecken på bilden – en fluga på ljuset. Livet på landet = flugsomrar)

I bakgrunden på knopplisten i köket hänger en smörblomsbukett som jag hängde dit för några veckor sedan. Torkade smörblommor i köket har jag drömt om sedan jag tapetserade om. Så fint mot det blå tycker jag. Det behövs liksom inte ens snöre, utan stjälkarna går fint att knyta. Jag använde ljuskronorna som redan hängde här, men jag tänker att det vore döfint både med en klassisk smörblomskrona som man knyter runt en ståltrådsring, eller kanske bara spänna upp ett snöre över bordet och hänga buketter i.

Nu ser vädret imorgon riktigt fint ut, så det blir nog till att duka ute ändå. men blommorna hänger ju fint här ändå. De kommer få hänga kvar långt efter midsommar.

 

Alla mina rosor
Trädgårdsfynd - Hittat, loppat och fått.