Rawfoodbollar – godaste adventsfikat!

23 november, 2017
Kategori:
rawfoodboll

Snart är det dags för adventsfika och glöggmingel ! Vi har rullat de godaste små bollarna, perfekta som tillbehör i advent. Ljuvliga tillsammans med glögg, pepparkakor och ädelost. Rawfoodbollar när de är som allra godast! Saftiga och knapriga på samma gång. Söta med endast färska dadlar som söt ingrediens.

rawfoodboll01blogg

Du behöver:

  • 12 färska dadlar
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk flingsalt
  • finhackade hasselnötter att rulla bollarna i.

Gör såhär:

  1. Kärna ur dadlarna. Hacka sedan dadlar och cashewnötter lite lätt.
  2. Blanda ingredienserna i en bunke och mixa med mixerstav tills det blir en kletig smet, se till att det finns lite bitar av cashew kvar så att bollarna får det rätta crunchet.
  3. Forma lagom stora bollar och rulla dem i de hackade hasselnötterna.
  4. Sätt in bollarna i kylskåpet någon timme så att de hårdnar.

Vi har redan haft vår glöggpremiär med pepparkakor, ädelost och såklart rawfoodbollar. Bollarna håller säkert någon vecka i kylskåpet, men det har aldrig hänt hemma hos oss. I helgen blir det saffransbak efter att grannens barn med erfordrande ögon lyckats sälja saffran till priset av ett mindre lands bruttonationalprodukt.

 

Saffransbullar - ljuvligt goda!
Adventsljusstake - snickra din egen!