Nytt år – nya möjligheter att fritera!
2 januari, 2018
Kategori:
Så var det nya året kommet, 2018, ett år med nya mål för träning och kost. Vi tar det lugnt hemmavid efter att ha firat nyårsafton i Orsa med vänner, god mat och mycket snö. Nu när det mesta av julen är över är det gott med mat som inte innehåller sill, brysselkål eller rödbetor, nu är det gott med till exempel lökringar.
Lökringar ska vara frasiga, lagom tjocka med ett skönt tuggmotstånd. Som av en händelse har vi det ultimata receptet, just follow:
Du behöver:
- 2 stora lökar
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1,2 dl mjölk
- 2 dl ströbröd
- 1 tsk chilli
- 1 tsk salt
- Olja och fritös
Gör så här:
- Blanda mjöl, bakpulver och salt.
- Rör ihop mjölk och ägg i en separat bunke, blanda med den torra blandningen, här gäller det att röra så att alla klumpar försvinner men inte röra så bubblorna från bakpulvret försvinner.
- Blanda ströbröd, chili och salt.
- Skiva löken i skivor, 4 mm tjocka, pilla i sär så att lökringarna frigörs. Ta bort de som går sönder och de som är för små.
- Sätt fritösen på 180 grader.
- Släng ner en näve lökringar i den rinnande frityrsmeten, fiska upp en lökring och panera med ströbrödsblandningen, gör likadant med 3-4 lökringar till och stoppa sen ned dem i den heta oljan. Fritera några minuter på varje sida tills de är gyllengula och frasiga.
Serveras lämpligen som sides till hamburgarna eller varför inte som tilltugg till ölen!
0 kommentarer