Blåbärskaka i sommarvärmen
1 augusti, 2022
Kategori:
Blåbärskaka i ugnen och sommaren fortsätter att leverera varma sköna vindar. Vi har varvat ned hemma semesterns sista helg.
Skogen dignar av blåbär har vi hört. Själva har vi mest byggt hus. Fast en hel del bad, mat och dryck har det ju blivit. Men inget blåbärsplockande. Då blir man sjukt glad när vänner kommer förbi med en liten hink blåbär. Perfekt för en liten blåbärskaka.
Blåbärskaka
Du behöver
- 100 g smör
- 1 ägg
- 1,5 dl filmjölk
- 1,5 dl socker
- 2 dl mjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- En nypa salt
- 2,5 dl blåbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa formen.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Rör ned smör och fil i äggblandningen.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd sedan ned i smeten.
- Blanda i hälften av blåbären i smeten.
- Häll smeten i formen.
- Häll resten av blåbären ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
Vi älskar både blåbärspaj och blåbärskaka. Oftast blir det gräddfilskaka med blåbär. Men ibland vill man ju ha nått mer kladdfritt, som idag.
0 kommentarer