Kanelbullar – de godaste!

1 oktober, 2017
Kategori:

Kanelbullens dag närmar sig och vi har bakat. Kanelbullar är perfekta att förbereda några dagar i förväg och ha i frysen, de blir knäckigt goda när man värmer dem i ugnen. Det godaste receptet kommer här.

kanelbulle01blogg

Du behöver
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning
smör, rumsvarmt
strösocker
kanel
mandelmassa

Pensling
1 ägg
pärlsocker

Gör så här

1. Smält smöret, tillsätt mjölk. Vätskan ska vara fingervarm.

2. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vätskan och rör om så jästen löses.
Tillsätt resten av vätskan samt socker och salt.

3. Häll i det mesta av mjölet ca 13 dl. Arbeta degen kraftigt.

4. Låt jäsa 30 min under fuktig duk.

5. Knåda degen smidig, använd resten av mjölet om det behövs och dela i fyra bitar, kavla till rektanglar.

6. Bred på smör, socker, kanel och riv på mandelmassa med rivjärn. Snåla inte.

7. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 min. Sätt på ugnen, 250 grader.

8. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

9. Grädda mitt i ugnen. 6 minuter på 250 grader.

10. Låt svalna på galler under duk.

kanelbulle02blogg

Hoppas bullarna blir lika goda som här! Vi kunde inte hålla oss utan har tjuvsmakat redan idag, men några finns kvar i frysen till på onsdag.

kanelbulle03blogg

Halsband till kakelugnen
Picklade cocktailtomater