Mjuk pepparkaka – så gott!
22 december, 2017
December är här! Det firar vi med en mjuk pepparkaka som både är saftig och knaprig med dadlar och mandel. Perfekt till julfikat eller varför inte till adventsfrukosten med lite smör och en god ost ovanpå.
Du behöver:
- 225 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 1 tsk nejlika
- 3 dl vetemjöl
- 8 färska dadlar
- 1 dl mandel
Gör såhär:
- Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med sockret, tillsätt äggen medan du vispar.
- Blanda bakpulver, vetemjöl och kryddor. Rör ned i smeten.
- Hacka dadlar och mandel grovt, rör ned i smeten.
- Smöra och bröa en form. Häll i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 min, känn med en sticka, kakan är klar när stickan inte blir kladdig.
Sockermängden kan minskas genom att istället ha i fler dadlar!
Hoppas ni alla får sköna och lugna dagar nu innan jul.
0 kommentarer