Rawfoodbollar – godaste adventsfikat!
23 november, 2017
Kategori:
Snart är det dags för adventsfika och glöggmingel ! Vi har rullat de godaste små bollarna, perfekta som tillbehör i advent. Ljuvliga tillsammans med glögg, pepparkakor och ädelost. Rawfoodbollar när de är som allra godast! Saftiga och knapriga på samma gång. Söta med endast färska dadlar som söt ingrediens.
Du behöver:
- 12 färska dadlar
- 3 dl naturella cashewnötter
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 1 msk kakao
- 1 tsk flingsalt
- finhackade hasselnötter att rulla bollarna i.
Gör såhär:
- Kärna ur dadlarna. Hacka sedan dadlar och cashewnötter lite lätt.
- Blanda ingredienserna i en bunke och mixa med mixerstav tills det blir en kletig smet, se till att det finns lite bitar av cashew kvar så att bollarna får det rätta crunchet.
- Forma lagom stora bollar och rulla dem i de hackade hasselnötterna.
- Sätt in bollarna i kylskåpet någon timme så att de hårdnar.
Vi har redan haft vår glöggpremiär med pepparkakor, ädelost och såklart rawfoodbollar. Bollarna håller säkert någon vecka i kylskåpet, men det har aldrig hänt hemma hos oss. I helgen blir det saffransbak efter att grannens barn med erfordrande ögon lyckats sälja saffran till priset av ett mindre lands bruttonationalprodukt.
0 kommentarer