Somrig marängtårta
Den här somriga marängtårtan är himmelskt god, ett måste till sommarkalaset eller midsommarfesten! Varva marängbottnar med vispad grädde, jordgubbar och en ljuvlig crème anglais – en ängels vaniljkräm som förbereds dagen innan. Allt förbereds dagen innan, så det bara är att montera tårtan precis innan kalaset börjar. Crème anglaisen kan vara lite knivig, men är värd all möda då den är ljuvligt god. Såklart kan man ta en genväg också 😉 finns ju att köpa färdig.
Marängtårta
Du behöver:
Marängbottnar 2 st
6 äggvitor
3 dl socker
Vaniljkräm
3 äggulor
1 dl socker
2 dl grädde
2 dl mjölk
Fyllning
Skivade jordgubbar
Vispad grädde
Vaniljkräm
Topping
Vispad grädde
Jordgubbar i massor
Så här gör du:
Marängbottnar
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispande.
- Bred ut två rundlar på var sitt bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 100 °C i ca 1,5 timme
Vaniljkräm
- Vispa äggulor och socker.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång, stäng av plattan och låt dra i 10 minuter.
- Skrapa ur innehållet i vaniljstången och släng bort skalet.
- Blanda ihop äggsmeten och gräddblandningen, värm i vattenbad tills det tjocknat.
- Låt stå i kylskåp över natten.
Montera tårtan
- Lägg vaniljkräm, vispad grädde och skivade jordgubbar på en marängbotten.
- Montera sedan den andra marängbotten ovanpå.
- Toppa tårtan med vispad grädde och massor av jordgubbar.
På instagram finns en kort film att se om tårtmakeriet! @tra_hops_karlek
0 kommentarer