Egen pizza – så gott!
Egen pizza – så gott och enkelt! Pizzadegen förbereds några timmar innan och får kalljäsa i kylskåpet. Sen är det bara att baka ut och fylla pizzan med sina favorittillbehör. Vi kokade en tomatsås på krossade tomater, vitlök, timjan och salvia. Fyllde sedan pizzan med skivade tomater, chacciatore-korv och mozzarella. När pizzorna gått klart i ugnen, några minuter på 250 grader, toppade vi med rostade pinjenötter och ruccolasallad. Så gott!
Pizzadeg recept
Du behöver
3,5 dl iskallt vatten
50 g jäst
2 msk valfri olja
1 msk salt
10 dl vetemjöl
Gör såhär
- Blanda ut jästen med det iskalla vattnet.
- Häll i övriga ingredienser.
- Knåda kraftigt, gärna i bakmaskin.
- Låt jäsa i rumstemperatur i 1,5 tim.
- Dela sedan degen i 6 bitar och låt jäsa på tallrik under blöt handduk i kylskåpet i minst 5 tim.
En vitkålssallad är så gott till! Vi skivar ett kvarts vitkålshuvud tunt och muddlar sedan kålen med näven eller annat klubbliknande föremål. Häll på 2 msk olivolja och 1 msk vitvinsvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar. Hoppas ni får en härlig pizzakväll!
0 kommentarer