Päronchips – så här gör du
Vår nya favorit – päronchips. Så gott och så enkelt att göra.
Både våra äppelträd och päronträd svämmar fullkomligt över av frukt i år. Äpplena går fint att både mosa och musta. Men pärona har vi haft lite svårare att ta reda på.
Ett år gjorde vi päronmust, men då det resulterade i att hela familjen fick magras så har vi hållit oss till äpplen i musten sedan dess.
Nu har vi i alla fall hittat vårt favoritsätt att ta hand om päron – Päronchips. Första plåten är redan tillagad och uppäten och i helgen kommer vi göra minst tre laddningar till.
Päronchips recept
Du behöver
- 2 st päron lite hårda, gärna gråpäron (fast då går det kanske åt 3-4)
- Mandolin
- Bakplåtspapper
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°c
- Hyvla päronet tunt på längden.
- Sprid ut päronen på bakplåtspapperet och kör i ugnen i 1-2 timmar.
Jämfört med äppelchips är päronchips överlägsna. Så krispiga och fräscha.
Vi åt våra chips till en liten charkbricka – helt perfekt att bryta av den lite feta och lena osten med ett sötsyrliga och krispiga päronchips. Men de fungerar ju såklart lika bra som lördagssnacks eller att förgylla muslin med.
Nästa steg blir att försöka få till en schysst ostdipp till päronchipsen. Typ mixa en Kvibille med Cream fraische. Eller kanske lite chevre med yoghurt och honung. Det får bli lite provkök i helgen – Förslag mottages tacksamt!
0 kommentarer