Picklade cocktailtomater
28 september, 2017
Kategori:
Du behöver:
cocktailtomater
burkar (receptet passar 2 burkar á 400 g.)
Lag:
2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk salt
1 msk socker
1 tsk hel svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Gör såhär:
- Tvätta och sterilisera burkar och lock.
- Skölj tomaterna och låt dem torka.
- Koka lagen så att salt och socker löser sig.
- Spetsa tomaterna med en tandpetare, så det blir hål i dem.
- Lägg tomater i burkarna och häll över den heta lagen. Låt vitlök och hela pepparkorn vara kvar.
- Sätt på locken och låt svalna.
Vi har precis blivit med fritös, så för oss blir det fried green tomatoes, men de picklade tomater är också perfekta i sallader eller som plockmat tillsammans med andra godsaker. För att göra burkarna lite finare kan du klippa en fin hatt, se tidigare blogginlägg för beskrivning.
0 kommentarer