Lyckans luktärter

31 maj, 2017
Kategori:

Den blomstertid nu kommer! Björken susar och rapsfälten har blivit guldigt gula. Sånger till skolavslutningar nynnas och semestern är inom räckhåll. Snart får vi äntligen plantera ut alla plantor vi odlat som svämmar över inne på fönsterbrädorna, bara lite till får de vänta så inte frosten kommer och tar dem. Förra året planterade vi gladeligen ut våra fina gurkplantor för att morgonen därpå hitta de små liven, livlösa och ihopskrumpnade. Nya tag denna sommar! Dock inte med gurkor… vår gurkglädje fick sig en rejäl törn, det tar nog ett tag innan vi repat oss från det, trädgårdsrockies som vi är.

luktart01

För några veckor sen planterade vi om de här små luktärterna. Två olika sorter, en som blir ungefär två meter hög och den andra ska bli 45 cm hög. Alldeles snart ska de få komma ut i trädgården bara det blir lite varmare igen. Just nu står de fint inne i köksfönstret i en större kruka med lite stöd av några smågrenar från jasminen, vi brukar ofta norpa några små grenar i trädgården när vi behöver blompinnar. Är du nyfiken på att läsa mer om luktärter? Spana in Kristinas tips – Lyckas med luktärt

luktart02

När luktärterna väl ska få komma ut i trädgården behöver de något fint att få växa i och klättra på – vi har en idé om en blomlåda med en spaljé baktill, vad tror ni om det? Håll utkik, en blomlåda till luktärterna kommer snart.

Tills dess kära ni, ha det fint och hoppas att solen snart hittar hem till er alla!

Bullar i ugnen
Björken - räddaren i nöden