Frukost i nybyggda utesoffan

25 maj, 2017

För tre och ett halvt år sedan köpte vi ett litet hus, huset var fint, det läckte lite i taket och några tapeter hade börjat släppa. Även trädgården hade potential, husets tidigare ägare tyckte mer om stora träd än trädgårdsarbete. I år var det tillslut dags att fälla några av träden och oj vad mycket mer sol vi har fått i trädgården.

På altanen lyser numera morgonsolen mot husväggen och vi har fått en alldeles egen liten hot spot där vi vill sitta och äta frukost med en kopp kaffe och lyssna på fåglarna. Då behöver man en soffa som är skön. Det finns många utesoffor att köpa men vi har inte riktigt hittat någon i rätt storlek som vi tycker är snygg till ett rimligt pris, bättre och billigare att göra en själv.

soffaaltanblogg
Så sagt och gjort, vi byggde en själva. Vi hittade jättefina dynor på Ikea och anpassade soffans mått efter dem. Soffan fungerar också som förvaringslåda eftersom man kan lyfta på locket och stoppa ned dynorna där.

Beskrivning på hur man bygger soffan hittar du här: Bygg en fin utesoffa med fin förvaring!

Bygg en vettja, och hoppas att du blir lika nöjd som oss!

Och om du undrar varför vi har en björk lutad mot huset så är det inte bara för att det är snyggt. Häng med här så ska vi snart berätta varför 😉 Du kan också följa med oss på instagram för inspirerande bilder och idéer @tra_hops_karlek

bjorken

 

Tills dess, hoppas du får en skön helg i solen.

Iskaffe i bersån