Nästan rinnande vatten

28 juli, 2017

Sol, semester och några moln.

Veckan har tillbringats i stugan vid havet, utan vare sig el, rinnande vatten eller toalett. Skönt att koppla av och koppla ned. Förr om åren har vi haft ett vattenkärl i zink med kran ovanför handfatet som försett oss med rinnande vatten, men i fjol läckte det som ett såll och förpassades till återvinningscentralen. Efter det har det varit ett meck att hålla vattendunken samtidigt som man skall tvätta av sig -så kan man ju inte ha det. En sockerlåda som tidigare använts som frukostbord fanns till hands och hade passande mått. Med en fantastisk utsikt från arbetsplatsen, bra verktyg och lite hjälp sa det svisch och vårt nya vattensystem var klart.

snickra-vid-havet01

Lösningen är enkel men genial. Dunken Donje fylls med vatten och lyfts in i skåpet, sen är det bara att öppna kranen och nyttja vattnet tills de tio litrarna är slut och då får man fylla på.

oppen

Det som gjorts på Sockerlådan är att hörnen är invändigt förstärkta, djupet har ökats med hjälp av två lister samt att en limträfog har fästs med ett pianogångjärn som dörr.

skap01

Så pjåkigt blev det inte, väldigt skönt att kunna tvätta av sig innan man skall sova. Två kompletteringar återstår, skall göra ett hål så att man kan sätta på kranen även när skåpsluckan är stängd samt sätta in ett hyllplan ovanför vattendunken där man kan förvara lite tvål och sånt.

Sommarsysslor
Mojito i skuggan