Estragon – dragon i vinäger

21 augusti, 2017
Kategori:

I vår kryddträdgård står dragonen stor och ståtlig. Vi använder den inte så ofta som färsk krydda, men inlagd i vitvinsvinäger är den oumbärlig i såväl bearnaise, dragonkyckling som hamburgerdressing. Idag har vi äntligen skördat, vilket resulterade i två burkar i kylskåpet, nog för hela året.

estragon02

Estragon är inte bara gott, det är dessutom busenkelt att göra. Allt som behövs är färsk dragon, vitvinsvinäger och en burk. Repa bladen från dragonen och lägg ned i burken. När burken är full är det bara att fylla på med vitvinsvinäger tills bladen täcks, bladen ska inte sticka upp i luften så det är bra att pressa ihop dem något.
Nu kan vintern komma, vi har lagret fullt av Estragon – Mother of dragon.

estragon01

 

 

 

 

 

Förälskad i ett hus
Egen pizza - så gott!