Gräddfilskaka med blåbär
3 augusti, 2017
Kategori:
Gräddfilskaka med blåbär – det godaste fikat vi vet.
Lite blåbär finns det kvar i frysen trots sommarens skrala skörd. Har ni provat gräddfilskaka någon gång? Så ljuvligt gott – här nedan kommer receptet. Enkelt och jättegott med blåbär och gräddfil. Egenplockade blåbär eller köpta i frysdisken går lika bra båda två. Den knapriga och knäckiga pajdegen tillsammans med den söta, lena och syrliga fyllningen är en riktig fullträff. Det här är en kaka vi bakar om och om igen, alltid uppskattad till kalas eller eftermiddagsfikat.
Gräddfilskaka med blåbär
Pajdeg
100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl blåbär
3 dl gräddfil
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Blanda alla ingredienser till pajdegen, gärna i en matberedare.
- Tryck ut pajdegen i en smord form.
- Lägg blåbären ovanpå pajdegen.
- Blanda gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker i en bunke.
- Häll blandningen över blåbären.
- Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 30 minuter.
Låt svalna och njut av en len och ljuvlig bit gräddfilskaka med blåbär!
0 kommentarer