Roadtrip mot Småland

6 augusti, 2017
Kategori:

Vår roadtrip började med regn, barn i bil som undrade om vi var framme var femte minut samt en missad avfart vilket resulterade i lunch på en sunkig rastplats med mygg. Sa vi föresten att det regnade? Men. Efter regn kommer solsken och väl framme i Söderköping fick vi riktig semesterfeeling längst Göta kanal. Vilken mysig stad och glassen på smultronstället får man bara inte missa!

roadtrip08

Glassar lika stora som kön är lång utanför, och kanske är glassen i sig inte revolutionerande men stället och atmosfären gör att detta borde vara med på var mans bucketlist. Men sen kom det bästa. Loppis! Vi älskar loppisar och när man hamnar på en riktigt bra blir man bara för lycklig. Vi hamnade på loppis i Ringarum, hos färgstarka Ulla och hennes man.

roadtrip05
Här bjuds vi på fika av underbara Ulla.

Sandra köpte höstens snyggaste jeans, från 60-talet med skinndetaljer, smoking hot. Ulla bjöd på kaffe, kakor och sin livs historia. Hon visade deras kreativa trädgårdskrypin, berättade allt om huset och dess renoveringsbestyr samt visade oss boden med alla skatter som hon ännu inte fått ut på loppisen, så kul.

roadtrip06
Ulla berättar att hon hellre äter jordgubbar än grillat.
roadtrip07
Mobilt trädgårdsbord, byggt av en grep och en bricka.

Vi rekommenderar varmt ett besök om ni har vägarna förbi. Det är skyltat utifrån vägen, lätt att hitta dit men svårt att komma därifrån. 
Sen sov vi i tält med tillhörande grillning på klippor och iskalla bad, finns inget bättre än att äta och sova i naturen.

roadtrip10
Vackert på Ekön i Gryt.

roadtrip02

roadtrip01

Sen är det lika härligt att komma till civilisationen och en dusch igen. Inatt sover vi ovanpå ett bageri i Loftahammar i sköna mjuka sängar. Vi förväntar oss vakna till doft av nybakade kanelbullar i morgon bitti. Stay tuned.

Svenskodlad humle i Kalvsved
Gräddfilskaka med blåbär