Marängtårta med jordgubbar
Marängtårta med jordgubbar – en riktig sommarfavorit.
Den här somriga marängtårtan är himmelskt god, ett måste till sommarkalaset eller midsommarfesten! Varva marängbottnar med vispad grädde, jordgubbar och en ljuvlig crème anglais – en ängels vaniljkräm som förbereds dagen innan. Allt kan förbereds dagen innan, så det bara är att montera tårtan precis innan kalaset börjar. Crème anglaisen kan vara lite knivig, men är värd all möda då den är ljuvligt god. Såklart kan man ta en genväg också 😉 finns ju att köpa färdig.
Marängtårta med jordgubbar
Du behöver:
Marängbottnar 2 st
6 äggvitor
3 dl socker
Vaniljkräm
3 äggulor
1 dl socker
2 dl grädde
2 dl mjölk
Fyllning
Skivade jordgubbar
Vispad grädde
Vaniljkräm
Topping
Vispad grädde
Jordgubbar
Så här gör du:
Marängbottnar
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Tillsätt socker, lite i taget medan du vispar.
- Bred ut två rundlar på var sitt bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 100 °C i ca 1,5 timme
Vaniljkräm
- Vispa äggulor och socker.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång, stäng av plattan och låt dra i 10 minuter.
- Skrapa ur innehållet i vaniljstången och släng bort skalet.
- Blanda ihop äggsmeten och gräddblandningen, värm i vattenbad tills det tjocknat.
- Låt stå i kylskåp över natten.
Montera marängtårtan
- Lägg vaniljkräm, vispad grädde och skivade jordgubbar på en marängbotten.
- Montera sedan den andra marängbotten ovanpå.
- Toppa tårtan med vispad grädde och massor av jordgubbar.
Glad midsommar allihop!
Läs också: Enkel marängtårta i långpanna – så gör du
0 kommentarer