Morotskaka – den godaste!

16 augusti, 2017
Kategori:

morotskaka03

Mother of morotskakor – så saftig, mjuk och oemotståndlig. Morotskakan är ljuvligt god och blir alltid väldigt uppskattad av alla som smakar. Vi bakar den ofta och har ännu inte smakat någon som slår denna – så himla god! Receptet är Leila Lindholms och kommer här nedan. Den är jätteenkel att baka och går fint att förbereda dagen innan den ska ätas. 

Morotskaka
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Gör såhär

  •  Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten.
  • Blanda i solrosolja och morötter.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  • Låt svalna.
  • Vispa alla ingredienser till frostingen.
  • Bred frostingen över morotskakan.

morotskaka02

Handdukshängare till köket
Svenskodlad humle i Kalvsved