Enkel krans till jul

23 november, 2018
Kategori:
enkel krans

En enkel krans till jul – ibland är det enklaste det allra vackraste. På ytterdörren brukar vi ha en yvig och spretig krans medan denna enkla skönhet får pryda innerdörren på verandan. En metallring, lite ståltråd, ett band och några kvistar eukalyptus är det enda som behövs.

Nu får man börja pynta va? Idag åker glöggen fram och julspellistan på. Första advent närmar sig och idag är det flera minusgrader och någonting vitt syns singla sakta i luften.

Metallringen köpte vi på Panduro, men egentligen kan man ju sno ihop en egen ring av lite grövre ståltråd, eller kanske av en gammal galge, en sån där från kemtvätten? Älskar att komma på nya användningsområden för saker som redan finns hemma. Bandet är ett gammalt sparat från ett öppnat paket.

Enkel krans till jul

Du behöver:

  • Metallring
  • Ståltråd
  • Ett fint band
  • Kvistar av eukalyptus

Gör såhär:

  1. Fäst kvistarna med några små bitar ståltråd. Man behöver inte linda så mycket ståltråd, vi fäste kvistarna på tre små ställen.
  2. Fäst ett fint band på ringen.
  3. Spika upp en spik.
  4. Häng upp! Enklare kan det inte bli.

En enkel krans i dova färger passar fint till vår tapet som är i samma färgskala. Eukalyptus har en så vacker färg och doftar så himla gott. Vi har en superfin krans efter barnens gammelmormor och gammelmorfar som också ska få pryda en dörrspegel någonstans i huset. Den är varsamt inpackad i silkespapper, kanske plockar vi fram den i helgen så ska ni få se på vackert gammalt hantverk som överlevt i generationer. Förra julen band vi den här kransen som fick hänga på ytterdörren. Snart är det dags för en ny dörrkrans, kanske blir en skogspromenad i helgen för att samla material.

 

Bygg en egen julgran
Saffranskaka med lingon