Dinkelsallad – veckans bästa
Hej på er och hej fredag!
Äntligen snö och veckan har flugit fram.
Allt blir så mycket lättare när man kan dra pulka till förskolan, alla nöjda alla glada, som ninjor har vi smidigt kommit i tid hela veckan. En annan grej som underlättat veckan är förberedd mat. I söndags kokade vi en stor laddning dinkel, som vi resten av veckan gjort olika sallader med. Hel dinkel är både gott och nyttigt, rik på magnesium, järn och zink, ett fullkorn perfekt som bas i sallader, vår favorit. Vi brukar koka en stor laddning och ha i en stor skål i kylen. Bara att blanda ihop med en massa goda ingredienser
för en supergod dinkelsallad.
Den här blev veckans favorit:
Hel dinkel
Avokado
Gurka – skalad och tärnad
Röd lök – finhackad
Sharonfrukt – delad i klyftor
Fetaost – smulad
Nötter – rostade i torr stekpanna
Olivolja
Citron
Rödvinsvinäger
Flingsalt
Blanda ihop alla ingredienser och toppa med lite olja, vinäger,
lite pressad citron och flingsalt.
Hoppas ni alla får en skön helg.
David & Sandra
0 kommentarer