Gubbröra – den godaste knäckemackan

5 juni, 2018
Kategori:

Gubbröra, en av de godaste knäckemackorna man kan äta en varm sommardag. Nationaldag coming up och sol ser det också ut att bli. Då vill vi äta knäckemacka med gubbröra, dricka pilsner och njuta av att den svenska sommaren är på väg.

Det finns en massa recept och en massa åsikter om vad en gubbröra skall innehålla och hur den skall smaka. Vi tycker att det är två saker man kan tänka på, 1. Keep it simple 2. Använd ansjovis. Recept kommer nedan, men först, kolla in filmen för bästa snitsen.  

Gubbröra

Du behöver:

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 lagom hårdkokta ägg
  • ansjovis, en burk Grebbestads
  • en knippe gräslök
  • en knippe dill
  • rivet citronskal
  • flingsalt

Gör såhär:

  1. Hacka de hårdkokta äggen.
  2. Skär ansjovisen i fins små bitar.
  3. Hack gräslök och dill fint.
  4. Blanda samman med crème fraîche i en skål.
  5. Smaka av med rivet citronskal och flingsalt.

Nu är det bara att bre ditt favorit knäckebröd med smör och lägga på en rejäl klick gubbröra, öppna en kall pilsner och njut!

Vi tycker om god och enkel mat där man kan använda råvaror som är odlade nära. Kanske är det det som vi tänker lite extra på nu när det är nationaldag och allt. Att ta vara på det svenska och närodlade.

Godaste smörgåstårtan till sommarens alla fester
Blomtryck med penseér