Iskaffe i bersån
Varmt som i orienten.
Dagen har bjudit på ett hejdundrande väder och enligt SMHI kommer helgen att fortgå med en stor sol med blå bakgrund.
Efter en kall vår med hårt förvärvsarbete är det gött att få njuta en kall iskaffe i bersån. För några år sedan när vi var i Bangkok hittade vi en magisk iskaffe i ett gatustånd, sedan dess har den varit en given klassiker på semestern.
Här kommer receptet, vi har bytt vatten mot mjölk, men i övrigt är det samma recept som på Bangkoks bakgator.
Du behöver:
- Kokande vatten
- Pulverkaffe
- Kondenserad mjölk (sötad)
- Is
- Kall mjölk
Häll upp lite varmt vatten i glaset.
Rör ner en matsked pulverkaffe och tre matskedar kondenserad mjölk.
Häll ner is och fyll på med kall mjölk.
Ner med ett sugrör och smyg ut i trädgården eller till balkongen, sjunk ned i en skön fåtölj och njut av livet. På vår instagram @tra_hops_karlek kan du se en liten film med snabbinstruktion.
So long – so good,
David & Sandra
0 kommentarer