Mojito i skuggan
Idag har det varit varmt på vår altan. Vi har hängt i skuggan och sippat mojitos, så gott och svalkande. Självklart gjorda med en hemma-täljd mudler, ett måste för snickarnörden som varit bartender en gång i tiden. Denna har formen av en dödskalle och en ny täljs i skrivandets stund i form av en fisk. Att tälja är som mindfulness och rock’n roll på samma gång.
En bra Mojito går snabbt att blanda och har man egen mynta hemma i kökslandet är det extra lyxigt. Utöver mynta behövs lime, bubbelvatten, rårörsocker, is och lite sprit. Är man någorlunda hardcore kör man sockerrörsbrännvin (typ Cachaça eller rhum agricole) men vi kör oftast på vanlig ljus rom, eller så kan man hoppa spriten och då blir det gott i alla fall. En halv lime är lagom för ett glas. Dela en halv lime i fyra bitar och lägg i glaset tillsammans med 3 myntablad och två matskedar rårörsocker. Muddla så att limesaften pressas ut och myntabladen ger ifrån sig smak. Fyll upp glaset med is, häll på önskad mängd sprit och fyll sedan glaset med kolsyrat vatten. Stoppa ner ett sugrör och börja sippa. Man kan antingen röra lite förstrött med sugröret så att drinken blandas eller så varierar man bara sugrörets höjd i glaset, för stark smak har man sugröret längst ner och för lite mer läskande har man det längst upp. Mer sol och mer mojito åt folket!
0 kommentarer