Nässelpesto av vårens späda nässlor
Små späda nässlor tittar upp i vår trädgård – nässelpesto comin’ up!
Medan dom fortfarande är små och spröda blir nässlorna till en jättegod pesto, perfekt till pastan eller som tillbehör åt vårens primörer.
Du behöver
- nyplockade och späda nässlor 1 liter.
- cashewnötter 1 dl.
- vitlök 2 klyftor.
- parmesanost riven 1 dl.
- olivolja ca 1 dl.
- flingsalt, några nypor.
Gör såhär
- Lägg nässlorna i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa på full effekt någon minut.
- Häll i mer olivolja om det behövs, konsistensen ska vara mjuk och krämig.
- Smaka av med salt.
I helgen har vi svettats i vår trädgård. Ogräs har rykt, nässlor har blivit pesto, altanen har tvättats och en trappa har snickrats. Det är nästan overkligt hur snabbt det går nu med all grönska. Från den ena dagen till den andra slår knoppar ut och en skir grönska börjar bona in trädgården. Ängslan för när man törs plantera ut växter gör sig påmind och nacken som glömt solkräm blir vårigt röd. Vattenslangen hade vi gömt väl, så väl att vi för ett tag trodde att någon stulit den, men tillslut hittade vi den fint ihoprullad i en låda. Lite för ordningsamt för att vara oss, blir så svårt att hitta då. Nu ska altanen oljas och sen kan utemöblerna äntligen få komma ut ur lekstugan till barnens stora glädje. Nu blir det snart lite lunch här, fröknäcke med nässelpesto på.
0 kommentarer