Bygg en robot

8 juli, 2017
Kategori:

robot02

Jag har alltid fascinerats av att göra saker själv från grunden. Spagetti, bygga ett badrum eller varför inte en robot. Och visst är det något extra med robotar, i alla fall om man är uppväxt med Plåt-Nicklas i Grodan Boll eller R2-D2 i Stjärnornas krig. Så nu när semestern har kommit är det ett perfekt tillfälle att få lite utlopp för steam-punk kreativiteten, eller det blev visst i lite mer traditionell Thomas Funck anda, men ändå.

Vi hade fått en ansjovisburk över efter gubbröran i midsomras och efter en snabb genomsökning av källaren (där finns ju det mesta) kom jag triumferande tillbaka med huvud, armar och ben till skapelsen, några små muttrar fick bli ögon.

robot01

Byggde först ihop den med limpistolen, kul att få med barnen, nästan var lika hänförda som jag, dock höll den sådär och fick demonteras föra att sättas ihop med superlim –utan barn i närheten.

Har en känsla av att det kan vara beroendeframkallande det här, måste i alla fall göra en till –för ensam vill ju ingen vara.

Så om sommarsolen en dag råkar bytas ut mot moln och regn så vet ni vad ni skall göra, och fram till dess är det bara att börja samla delar!

Over and out!
David

 

Rådjuren rensar odlingslandet
Grilla ribs on fourth of july