Rådjuren rensar odlingslandet

13 juli, 2017
Kategori:

Nu får det vara nog. En nattlig räd i odlingslandet och vips så var all vår sallad borta. De lömska rådjuren har nu trampat i klaveret för sista gången! Nu har vi äntligen börjat bygga stängsel runt odlingslandet och passar på att göra lite fint också.

odlingsland01
Vildvinet växer på en spaljé av armeringsjärn.

Vi har grävt, planat ut och håller på att lägga grus. Stängslet bygger vi av träreglar och armeringsjärn och målar i en gråblå slamfärg som vi tycker är så snygg, samma färg som vi har på planket i trädgården. Lite mer grus, lite kantsten, och en grind är det som saknas, sen är det klart, mer bilder kommer då. En liten bänk också, så vi kan sitta och titta på när det växer och frodas, det vore ju drömmen.

odlingsland05odlingsland02I landet finns sallat, om än något desarmerad nu. Gulbetor och morötter som dock verkar gå på sparlåga. Tomater, salladslök, majs, bondbönor, sockerärtor, krasse, hallon, björnbär och jordgubbar. Kryddor har vi också en hel hög olika sorter. Hoppas nu att vi får ha allt detta för oss själva och att rådjuren håller sig till skogs!odlingsland03

odlingsland04
Majsen växer så det knakar.

Nu ska vi beställa mer grus och bygga klart, sen blir det grillning hemma hos vänner!

Fröknäcke - så gott och enkelt!
Bygg en robot