Sommarlovets sista suck

10 augusti, 2018
Kategori:

Så var sommarlovet till sist slut. Bästa sommaren på 200 år, eller i alla fall den varmaste. Tankar på bränder, bönder och vårt klimat i stort har funnits närvarande mellan grillning och bad.

Efter att ha njutit av sol, glass och ledighet i evigheter känns det helt okej att börja jobba så smått. Vi har fått resa runt till Gotland, Östergötland och Sörmland. I Trosa har vi badat, solat och spelat tärning sent in på småtimmarna.

En lyx att kunna bo så vackert, nära hav och natur i det gamla båthuset. Vi brukar se både häger och havsörn susa förbi ovanför trädtopparna.

Vi har också njutit i trädgården hemma i Stureby där vi byggt en mobil pizzaugn tillsammans med en granne. Pizzaugnen byggdes efter att vi läst den fantastiska boken ”Pizza Napolitana – Jakten på en fulländad Napolitansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn”.

Familjens pizzakunskaper har nått oanade höjder, det pratas ständigt om mjöltyper, topping och cornizon. Mer om pizzaugnen och pizza utlovas inom kort.

Hälsade på vänner i Brostugan i Ydre, underbar plats vid en liten sjö. Sena bastubad och fantastisk mat.

Sju dagar av grillförbud sätter kreativiteten på prov. Här bjuds vi fantastiska vietnamesiska vårrullar, perfekt mat i värmen.

Vidare till Gryts skärgård för några nätter i tält. Klippbad och öppet hav gör gott för själen. Ekön är ett hett tips för att tälta med barnen, de precis som vi älskade detta ställe.

Middag på klipporna med tillhörande kvällsdopp. Den här sommaren har varit en av de allra bästa. På måndag börjar vardagen igen, det känns också lite mysigt.

Mjölksyrade grönsaker - gott och enkelt att göra själv
Snickra trappa till entrén