Snickra trappa till entrén

30 juli, 2018
Kategori:
trappa

Snickra trappa till entrén – enkel att bygga och perfekt att dricka morgonkaffet på.

Vi har länge haft en provisorisk och vinglig trapp till verandan, ett tag var den så vinglig att vår rörmokare fick förbarma sig över den med ett antal långa skruv. Nu äntligen har vi snickrat en riktig trapp. En enkel modell utan finlir som räcke och tak men snabb att skruva ihop, stadig att gå på och en perfekt skuggplats att dricka kaffe på. Även några fina krukor får plats med välkomnande blommor. Nu saknas bara en ringklocka så vi kan höra när det kommer besök.

trapp

Nu ska vi plocka bort de sista gamla plattorna och lägga nytt grus på gången fram till vägen. Sen är vår entré idyllisk så det förslår. Så här såg trappans stomme ut.

Stommen är byggd av tryckta reglar i dimension 45×145 vilket ger en väldigt bra steghöjd. Viktigt att man inte har för brett mellan reglarna för då blir trappstegen svajiga, och svajiga trappor ger en oförklarligt dålig känsla vilket alltid skall undvikas. Vi valde även att göra det översta trappsteget extra brett, dels för att man inte skall behöva backa tillbaka ett steg när man öppnar dörren och skall gå in och dels för att man skall ha ett extra brett steg att sätta ned rumpan på när man skall njuta morgonkaffet.

Sommarlovets sista suck
Snickra en egen utebar i trädgården