Snickra en egen utebar i trädgården

25 juli, 2018
Kategori:
Utebar

Snickra en egen utebar i trädgården till sommarens fester – planteringsbordet goes barbord! Med en utebar i trädgården når sommarfesten oanade höjder.

När planteringarna var planterade och sommarfesten stundande fick planteringsbordet ny skrud. En ljusslinga, fina glas och goda drycker – här kommer listan med allt som kan tänka behövas för en somrig trädgårdsbar.

Sandras examensfest blev som ett startskott på semestern i år, ett inte så dåligt startskott. Naturligtvis bjöd vi både på smörgåstårta och Aperol Spritz, fattas bara annat. Oftast är det drycken, inte maten, som kanske inte riktigt får den plats den förtjänar på bjudningar, det gäller att hitta ett gyllene medel mellan varma baginbox direkt på bordet och serveringspersonal i vita skjortor. Lösningen är lika enkel som genial: man snickrar en utebar, om man inte redan har snickrat ett planteringsbord, då kan man ta det. Bra att tänka på att det inte blir för litet, vi byggde vårt 60 cm djupt och 120 cm brett. Det är också skönt med en kant bak på skivan så att inte citroner och isbitar sticker iväg helt utan kontroll. Lite krokar där man kan hänga upp soppåsar, vinöppnare och drinktillbehör skadar inte heller.

Innehållet i utebaren väljs utifrån typ av tillställning, ekonomi och klientel. Vi tycker man ska ha lite öl, lite vin, ingredienser till en tre fyra drinkar och framför allt alkoholfria alternativ för både barn och vuxen.

utebar

Rött vin och rosé i bag in box samsas med det mosserande vinet. Ett av sommarens bästa life-hack är att trycka in kylklampar i rosé-boxen, kallt i timmar.

utebar

En egen muddler är ett måste, här täljd i finast lönn. Om man skall rationalisera ner spriten till minimum klarar man sig på tre sorter: Ljus rom, Gin och Bourbon. Med ljus rom kan man blanda flertalet läskande drinkar, utan Gin – ingen Gin & Tonic och med Bourbon svänger man enkelt ihop en klassisk Manhattan.

Tillbehören fyller två funktioner, dels att blanda ut drinkarna men också för de som önskar hålla sig alkoholfria. Kul med en svensk tonic med granskottssmak.

utebar

Sjukt viktigt att man är generös med isen, finns inget värre än drinkar med enbart ett par ensamma isbitar som simmar runt. Citron, lime och mynta är bra att ha mycket av.

Preppa lite extra för en grym drink, vi brukar växla mellan Aperoll Sprits och mojitos. Så här gör du den godaste Aperol Spritz. En riktigt god Mojito svalkar gott i värmen.

utebar

När augustimörkret kommer krypande kan man inte få för många lampor, vi har stora lampor, små lampor och många lampor.

Snickra trappa till entrén
En dag på ön - galettes på Kutens