En dag på ön – galettes på Kutens

30 juni, 2018
Kategori:
Kutens

Efter en vecka på ön har vi upplevt både sol, vind, loppisar och en massa god mat. Igår var vinden stark och solen svag så vi tog en tur till Fårö. Tittade på raukar, fiskebodar och åt galettes på Kutens, den gamla bensinmacken.

Kutens

Vi satt inne, mysigt med vinden vinandes utanför. I väntan på galettes och crepes.

Kutens

Galettes i världsklass, inga minimalistiska kreationer utan mer American-Bretagne-fusion galettes döpta efter storheter som James Dean, Elvis och Bradley Jr.

Rosor, rost och romantik, genuint så det förslår. Samlingen av kylskåp, bensinpumpar och rostiga bilar är imponerande och med en tvättäkta fransyska som tar emot beställningarna förflyttas man till en annan annan tid i en annan värld.

Här om dagen fikade vi på Rutes stenugnsbageri.

Väl värt ett besök. Fantastiska mackor, bröd och bullar och ett underbart växthus där man kan fika och njuta av den vackra inredningen.

En klar fördel med att semestra innan industrisemestern startat är att man får ha ställena för sig själv. Helt ensamma i det stora växthuset.

Sockerkringlor med kardemumma som är ljuvligt goda och smakar precis som kardemummabullar ska smaka och räkmacka i prisklass med den på Arlanda, fast tjugo gånger godare.

Man blir så inspirerad till att själv baka, inreda och fixa till i trädgården, så lite tur att det snart bär av hemåt!

 

 

 

 

 

Snickra en egen utebar i trädgården
Äventyr på Gotland