Äventyr på Gotland

27 juni, 2018
Kategori:
Gotland

Äntligen semester! Att dessutom få vara på Gotland gör inte saken värre. Vi älskar denna ö och alla dess små smultronställen. Vi har hyrt ett hus på vår favoritplats, Ireviken. Dagarna har hittills startat med strandhäng och bad, lyckliga barn springer som vildhästar längst stranden och hoppar över tång och vågskum.

Vågor och friska vindar har inte stoppat oss från att bada. Man känner sig sjukt levande sekunderna efter första doppet.

Lyxen med att bo nära havet är att man kan hålla sig hemmavid, grilla, röka räkor och dricka bubbel på altanen. Vi har stängt av telefonerna och börjar komma in i ett nittiotalsliv.

Vi går på skattjakt längst stranden och hittar drivved, döda fiskar och vackra fossiler.

Samma strand nu som då, för tolv år sen när vi förlovade oss. Högst upp på en klippa klättrade vi upp med utsikt över hela Ireviken. Fortfarande ogifta men med två underbara barn. Endera dagen händer det!

Idag har vi utforskat Visby. Strosat sakta genom stan, ätit glass, känt på ringmuren och doftat på den botaniska trädgården.

 

Vi har hittat en ny app, plantsnap, som enligt beskrivning kan namnge vilken växt som helst. Det var vi ju bara tvungna att testa. Funkar kanske sådär, de här små vackra fluffiga blommorna tog den inte.

De badande vännernas trädgård, troligen Sveriges vackraste trädgård.

Ingrid vilar benen och funderar en stund.

Trötta ben får tillslut bli burna. Hemåt till viken för grill, imorgon blir det stranden igen och kanske en tur till något café.

En dag på ön - galettes på Kutens
Flädersaft med mynta - sött, friskt och läskande!