Vårens sysslor och helgen som gått

1 maj, 2018
Kategori:

Nu är äntligen våren här på riktigt, i vår trädgård blommar ginst, viol och blåsippa. Och med våren kommer vårsysslorna, en del roligare än andra. Hur som helst är det tur att det finns långhelger. Vi inledde helgen med att olja altanen och plantera Dahlia-knölarna i krukor, vi älskar dahlior och har kompletterat fjolårets knölarna med nya lila-rosa, ska bli sjukt kul att se dem blomma.

Valborg firades vid havet i Trosa, barnen var överlyckliga över att få träffa de nya lammen, två lamm var inte ens ett dygn gamla, och ett lamm var en vecka. Tackorna som fortfarande inte hade lammat blev ompysslade av barnen som satt i timmar och kliade dem bakom öronen.

Söt och nyfiken lammunge skuttade glatt runt i hagen.

Två tackor får en kram.

Vi passade också på att snickra ihop en ny grind till huset i stan, vår förra föll ihop för fyra år sen och att bygga en ny har inte riktigt varit prioriterat. Vi har försökt att hitta en förlaga som känns någorlunda tidsenlig med huset som är byggd på 20-talet, vi vill ha en grind som känns spänstig och detaljrik utan att det blir för mycket puttinutt och snirklar. Vi tror att vi har landat rätt i skissen. Grinden är påbörjad men behöver några timmar till innan den är klar.

Här fasas kanterna till grindens ribbor.

Härligt att låna pappas snickeri. Alla verktyg finns och utsikten är magnifik.

Fin brasa, lite kallt, lite blåsigt och lite regn, precis som det ska vara på valborgsmässoafton.

Vintern rasat ut bland våra fjällar. Drivans blommor smälta ned och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar och solen kysser liv i skog och sjö. Och längtan till landet är större än någonsin.

Svalkande iskaffe i bersån
Odlingshylla - plantor på höjden i fönstret