Vårkänslor och en valp

27 mars, 2021
Kategori:
Beaglevalp

Nu får man nog säga att våren är här. Ljusa mornar och riktigt varmt på dagen. Mössan som varit nerdragen långt över öronen kan bytas ut mot keps.

Vi har haft en härlig start på året och äntligen fått en alldeles egen hund.

Vi säger välkommen till Belker, världens finast Beagle och världens underbaraste kompis. En kompis som sprider glädje från morgon till kväll, så klart en och annan tår emellanåt när de små valptänderna gräver sig för djupt in i en fot. Satan vad små hundar kan bitas.

Vi har varit på hundjakt de senaste tre åren och det finns minst lika många skäl till att inte skaffa hund som att skaffa hund. Att ha hund tar tid, att man måste ta en massa långa promenader och man blir låst till hemmet – helt perfekt nu när Corona låter oss jobba hemifrån. Vi har tidigare känt att barnen behöver bli lite större för att kunna få vara mer delaktiga. Nu blev plötsligt ett väldigt bra läge.

Har ni sett en gulligare tass någonsin? Så mjuk och prickig. Att välja hundras har inte heller verit det enklaste och att dessutom vara överens. Vi har spanat in lite olika raser och hade länge två favoriter, Cocopoo och Lagotto. Fortfarande två favorithundar men ändå svåra att enas kring. Vår kravlista på hund var att den skulle vara mellanstor, tillräckligt stor för att kunna ta hand om barnen när de är ute på promenad men inte så stor att den drar omkull barnen. En hund som man kan springa milen med och som dessutom kan spåra tryffel i ekskog. Plötsligt dök den upp som en uppenbarelse Beagle. Så fina, exakt lagom stora, bra på att springa och inte minst en näsa som kan spåra det mesta.

Beagle

Vi har hittat en personlig hundinstruktör på Brukshundsklubben som heter Ann-Marie. En fantastisk lyx att få råd och stöttning av någon som har sån koll och inte minst att se vilken effekt träningen har på Belker.

Belker har växt från en liten gullig valp till en riktig liten snygging till unghund på de tolv veckor som han bott hos oss. Han har blivit en riktig familjemedlem, precis som att han alltid funnits hos oss <3

Struvor - frasigt till fest
Gör en egen mistel till jul