Gör en egen mistel till jul

17 december, 2020
Kategori:
Torrtovad mistel

Gör en egen mistel – av torrtovad ull. Riktig mistel är ju fridlyst, dessutom går en hemmagjord att använda år efter år. Hållbar, vacker och mycket kyssvänlig.

En vecka kvar till julafton och massa roligt pyssel finns att göra. Ett julpyssel som är en riktig stämningshöjare är denna enkla gran i papper. 

Vi fortsätter att förgylla kvällar och helger med handarbete. Torrtovningsnålarna går varma och några har redan brutits. Vi har utökat vår repertoar med tomtar och hattar till att även inkludera asiatiska sagoväsen och rumsprydnader. Senaste kreationen blev en mistel att hänga ovanför dörren.

Gör en egen mistel

  • Tova mistelblad och mistelbär.
  • Trä upp på ståltråd.
  • Dekorerar men ett vackert band.
  • Häng upp i en dörröppning och vänta på en kyss.

Vi brukar köpa en mistel på torget, men inte i år. Nä nu har vi en alldeles egen hemmagjord mistel i finaste lammull. Vi får väl se om den ger samma stresspåslag som en riktig på julafton för att man ska hamna under den samtidigt som svärmor.

torrtovad mistel

Skinkan ligger i sin saltlag för att bli ordentligt rimmad innan det är dags för kokning och grilljering. Julen kommer väl som allt annat detta år inte blir riktigt som den brukar. Men om ni frågar oss så kommer den bjuda på massa gott, traditioner och kanske en och annan överraskning. Hur det än blir så längtar vi som tokar – bara en vecka kvar.

Vårkänslor och en valp
Hemgjord glögg - bästa receptet