Ett alldeles eget sommarställe

13 april, 2021
Kategori:

Nyp oss i armen! Vi har köpt ett alldeles eget sommarställe. Precis vid en sjö, vid havet i en ekhage. För bra för att vara sant.

Vi har letat sommarställe ett tag. En ständig avvägning mellan pris och avstånds från hemmet. En av våra favoritplatser har länge varit Gryt, med dess vackra skärgård och magiska skogslandskap. Plötsligt fanns det en annons om en naturskön tomt utan vatten, avlopp och el på Hemnet. Och nu är den platsen helt plötsligt vår, en liten bit magi bland ekar, sjö och hav.

Tänk när det grönskar här. Rakt fram mellan träden kommer vi bygga en brygga och kasta oss i vattnet! Som ni ser finns ännu ingen brygga. Inget hus för den delen heller. Vi ska alltså bli nybyggare. Bygga ett alldeles eget sommarhus. Med en brygga, en bastu och ett dass.

Ideér, tankar och ritningar skissar vi ned i vår sommarhusbok. Många tankar är det som ska ritas, sorteras och bli till verklighet. Det har alltid varit en dröm att få rita och bygga ett eget hus, känns magiskt att få göra detta på riktigt. Samtidigt är det massor att tänka på och gärna göra rätt från början. Bygglov, grund och avlopp är några av de saker vi tampas med för stunden. Ett litet tag kvar alltså innan vi kan njuta på en innergård i solnedgången, men vad är det man säger? Det är resan, inte målet eller var det tvärt om?

Det finns så många pärlor i både Valdemarsvik och Gryt. Detta otroliga ställe ligger alldeles nära oss, Gryts handelsträdgård heter det. Så himla fint med massor av vackra växter, grönsaker och fina ting till både trädgård och hem. Längtar efter att få trampa hit på cykeln längst grusvägen och köpa tomater, några ägg och en knippe blommor.

Bygga en bastu
Struvor - frasigt till fest