Nysnickrat planteringsbord

15 maj, 2018
Kategori:
Planteringsbord

Ett planteringsbord är oumbärligt om man vill undvika jord och kladd på altan och matplats, vi snickrade ihop ett av spillvirke från planket vi byggde i fjol.

I helgen var det förhoppningsvis sista gången för i år som vi planterade om våra plantor som fortfarande står inne i våra fönsterodlingar. Det tenderar alltid att bli jord precis överallt när jag planterar, plus att man alltid måste börja med att leta efter spadar, krukor och jordpåsar som är utspridda på olika platser. Kort och gott var vi i ett skriande behov av ett planteringsbord.

Vi hittade lite emballagevirke i dimension 45×45 – perfekt till bordets ben. Sarg och skiva sågade vi till av plankor som blivit över från planket som vi byggde förra året. Den hyvlade sidan fick vara upp så att jord och smuts går lätt att städa bort när man planterat färdigt.

Vårt planteringsbord blev 90 cm högt och 60 cm djupt. För att få möjlighet att hänga upp lite större krokar lät vi skivan sticka ut 25 cm på ena sidan, total bredd på skivan blev då 120 cm. Planteringsbordet fick ytterligare stadga och förvaring när vi satte in en hylla under bänkskiva, på hyllan passade det perfekt med två stycken backar för krukförvaring och annat smått och gott. Spadar och verktyg hänger i små krokar, både fint och praktiskt. Skön med en given plats att plantera på där allt som behövs finns samlat.

Spaljé - för klättrande växter
Aperol Spritz - Sommarens godaste drink