Gräskrona till midsommar

18 juni, 2020
Kategori:

Idag fick jag semester. Ett utmärkt sätt att börja midsommarhelgen på. Midsommar är min absoluta favorithögtid. Jag älskar de ljusa nätterna och grönskan i naturen. Jag tycker också om den där mystiken som vilar över midsommar. Man ska plocka blommor i tystnad, hoppa över gärdesgårdar och i förra årets blogginlägg den här tiden, skrev jag om en hel del annan magi som hör midsommarhelgen till. Klicka dig dit om du vill ha tips på hur du kan göra din midsommarafton ännu mer magisk.

Jag tycker mycket om att pyssla med växtlighet. Både ätbart och njutbart. Runt midsommar brukar gräskronor dyka upp i mitt instagramflöde och i år bestämde jag mig för att göra en egen.

Den tog några timmar att göra, men den var väldigt enkel att fläta. Jag valde smörblommor istället för gräs. Gul är min favoritfärg och jag tror att gräskronan kommer att åldras med värdighet. Jag minns hur mamma brukade torka smörblommor ovanpå ett hörnskåp i mitt barndomshem. En liten nostalgisk resa i tanken blev det när jag satt och pysslade med blommorna.

Det är min första midsommar utan lilla Kråkungen. Det gör ganska ont. Han fattas mig så mycket. Men jag vet att han han kommer att få en fantastisk midsommarhelg tillsammans med sin pappa och några av mina bästa vänner uppe i fäboden där jag själv firat denna helg i många många år. Han får vackra minnen för livet. Tillsammans med oss båda. Men inte samtidigt.

Här i Björnhyttan ska vi duka långbord i den gamla herrgårdsbyggnaden som står på gården. Vi ska klä midsommarstången, äta sillunch och leka lekar.  Vad ska du göra?

Var rädd om dig. Och glad midsommar!

 

 

Vykort från en #hemester
Den blomstertid nu kommer