Omfamna höstmörkret – Pyssla ihop nya ljuskällor!

13 september, 2019
Kategori:

 

Höstmörkret har börjat infinna sig och det kan man tycka vad man vill om, det går ju inte att göra något åt ändå. Bäst att omfamna det tänker jag! Finns ju inget bättre tillfälle att pyssla ihop ett gäng nya, stämningsfulla ljuskällor.

Jag rotade runt i mitt arkiv och hittade några gamla pyssel som jag ville tipsa om igen. Kanske kan något av dem bli helgens aktivitet?

För två år sedan när mitt pysselsug slog till gick jag ut i vedbon och gjorde ett gäng enkla ljusstakar av träklossar.

Mina använder jag fortfarande, men är sugen på att göra några till. Jag hade ett litet förråd av sådana här som jag knöt rosett om, stack ner en liten grankvist och använde som gå-bort-present den julen och vintern. Nu börjar det bli dags att fylla på gå-bort-present-förrådet igen.

Ledlampslingor har vi några stycken som åker fram på hösten. De går så lätt att variera utseendet på, och till Sixtens rum gjorde jag den här med vikta pappersbåtar en gång.

Den här varianten med granar gillar jag också. Både granarna och båtarna går ju att använda på massa andra sätt också. Våra barn har en liten pappersgranskog som de brukar leka med och Britta gillar bäst ett par rosa med jordgubbar på som hon kallar jordgubbsjulgranarna.

Den här plåtburkslampan som jag gjorde för ganska många år sedan nu har Sixten fortfarande på sitt rum, som fönsterlampa. Bästa mysbelysningen.

De flesta sakerna som behövs till både lampor, slingor och stakar går att hitta på loppis, eller kanske rentutav i gömmorna hemma.

Hoppas ni får till en liten pysselstund i helgen. Bästa sättet att mota, eller omfamna höstmörkret!

Septemberlördag - skogsbad, köttfärs och en tygkanin
Fylla ladorna